Velkommen til vores hjemmesider!

Frysning af køleanlægscyklus og komponenter

Der er mange kølemetoder, og følgende er almindeligt anvendt:

1. Væskefordampning køling

2. Gasudvidelse og køling

3. Vortex-rørkøling

4. Termoelektrisk køling

Blandt dem er væskefordampningskøling den mest udbredte.Den bruger varmeabsorptionseffekten af ​​væskefordampning til at opnå køling.Dampkompression, absorption, dampinjektion og adsorptionskøling er alle væskefordampningskøling.

1

Dampkompressionskøling hører til faseskiftkøling, som bruger varmeabsorptionseffekten, når kølemidlet skifter fra væske til gas for at opnå kold energi. Den er sammensat af fire dele: kompressor, kondensator, drosselmekanisme og fordamper.De er på skift forbundet med rør for at danne et lukket system.

Vigtigste kølekomponenter og tilbehør

1.Kompressor

Kompressorer er opdelt i tre strukturer: åben type, semi-åben type og lukket type.Kompressorens funktion er at suge lavtemperaturkølemiddel fra fordampersiden og komprimere det til højtryks- og højtemperaturkølemiddeldampe og sende det til kondensatoren.

2.Kondensator

Kondensatoren er en varmeveksleranordning, der overfører fordamperens kølekapacitet i kølesystemet sammen med kompressorens kompressionsindikering til miljømediet (kølevand eller luft).I henhold til kølemetoden kan kondensatoren opdeles i luftkølet, vandkølet og fordampende. Kondensatoren er en varmeveksleranordning, der overfører fordamperens kølekapacitet i kølesystemet sammen med kompressorens kompressionsindikeringsarbejde til miljømediet (kølevand eller luft).I henhold til kølemetoden kan kondensatoren opdeles i luftkølet, vandkølet og fordampende.

3. Fordamper

Fordamperen betyder, at kølemiddelvæsken koger og optager varmen fra det afkølede medium (luft eller vand) ved en lavere temperatur for at opnå køleformålet.

4. Magnetventil

Magnetventil er en slags afspærringsventil, der automatisk åbnes under elektrisk styring.Den er normalt installeret på systemrørledningen for automatisk at tænde og slukke for aktuatoren på to-positionsregulatoren på kølesystemets rørledning.Magnetventilen er normalt installeret mellem ekspansionsventilen og kondensatoren. Placeringen skal være så tæt som muligt på ekspansionsventilen, fordi ekspansionsventilen kun er et droslingselement og ikke kan lukkes af sig selv, så en magnetventil skal bruges til at afbryde væsketilførselsrøret.

3

5. Termisk ekspansionsventil

Køleanlæg bruger ofte termiske ekspansionsventiler til at justere kølemiddelstrømmen.Det er ikke kun reguleringsventilen, der styrer væsketilførslen til fordamperen, men også køleanordningens gasspjæld.Den termiske ekspansionsventil bruger ændringen i kølemidlets overhedning ved udgangen af ​​fordamperen til at justere væsketilførslen.Den termiske ekspansionsventil er forbundet til fordamperens væskeindløbsrør, og temperaturfølerpæren lægges på fordamperens udløbsrør (udløb).Det er normalt opdelt i forskellige strukturer i henhold til strukturen af ​​den termiske ekspansionsventil:

(1) Internt afbalanceret termisk ekspansionsventil;

(2) Eksternt afbalanceret termisk ekspansionsventil.

 

Internt afbalanceret termisk ekspansionsventil: Den er sammensat af temperaturfølende pære, kapillarrør, ventilsæde, membran, ejektorstang, ventilnål og justeringsmekanisme.Internt afbalancerede termiske ekspansionsventiler anvendes generelt i små fordampere.

 

Eksternt balanceret termisk ekspansionsventil: Eksternt balanceret termisk ekspansionsventil Til fordampere med lange rørledninger eller større modstand anvendes ofte eksternt balancerede termiske ekspansionsventiler.Til fordamperen af ​​samme størrelse kan en internt afbalanceret ekspansionsventil anvendes, når den bruges i et højtemperaturlager, mens en eksternt balanceret ekspansionsventil kan anvendes ved brug i et lavtemperaturlager.Til fordamperen af ​​samme størrelse kan en internt afbalanceret ekspansionsventil anvendes, når den bruges i et højtemperaturlager, mens en eksternt balanceret ekspansionsventil kan anvendes ved brug i et lavtemperaturlager.

6. Olieudskiller

   En olieudskiller er normalt installeret mellem kompressoren og kondensatoren for at adskille kølemaskineolien, der er medtaget i kølemiddeldampen.Oliereturanordningen bruges til at returnere kølemaskineolien til kompressorens krumtaphus;den almindeligt anvendte struktur af olieseparatoren har to typer: centrifugaltype og filtertype.

7. Gas-væske udskiller

Adskil det gasformige kølemiddel fra det flydende kølemiddel for at forhindre kompressoren i at slå væske;opbevar kølemiddelvæsken i kølecyklussen, og juster væsketilførslen i henhold til belastningsændringen.

 4

8. Reservoir

Ved at indstille akkumulatoren kan akkumulatorens væskeopbevaringskapacitet bruges til at balancere og stabilisere kølemiddelcirkulationen i systemet, således at køleanlægget er i normal drift.Akkumulatoren er generelt indstillet mellem kondensatoren og droslen.For at det flydende kølemiddel i kondensatoren kan komme glat ind i akkumulatoren, skal akkumulatorens position være lavere end kondensatoren.

9. Tørretumbler

For at sikre normal cirkulation af kølemiddel skal kølesystemet holdes rent og tørt.Filtertørreren er normalt installeret før drosselelementet.Når det flydende kølemiddel først passerer gennem filtertørreren, kan det effektivt forhindre tilstopning af spjældelementet.

10. Skueglas

Det bruges hovedsageligt til at angive tilstanden af ​​kølemidlet i væskerørledningen til køleanordningen og vandindholdet i kølemidlet.Normalt er forskellige farver markeret på skueglasset for at angive vandindholdet i kølemidlet i systemet.

5

11. Høj- og lavspændingsrelæ

Hvis kompressorens afgangstryk er for højt, vil den automatisk afbryde, stoppe kompressoren og eliminere årsagen til det høje tryk og derefter manuelt nulstille for at starte kompressoren (fejl + alarm);når sugetrykket falder til den nedre grænse, afbrydes den automatisk.Stop kompressoren, og aktivér kompressoren igen, når sugetrykket stiger til den øvre grænse.

12. Differensolietryksrelæ

   Den elektriske kontakt, der bruger trykforskellen mellem smøreoliepumpens sugning og udledning som styresignal, når trykforskellen er mindre end den indstillede værdi, stopper kompressoren for at beskytte den.

6

13. Temperaturrelæ

   Brug temperatur som styresignal til at styre temperaturen på kølerummet.Start og stop af kompressoren kan styres direkte ved at styre til- og frakoblingen af ​​væsketilførselsmagnetventilen;når en maskine har flere banker, kan temperaturrelæerne i hver bank kobles parallelt for at styre kompressorens automatiske start og stop.

14. Kølemiddel

Kølemidler, også kendt som kølemidler og kølemidler, er mediematerialer, der bruges i forskellige varmemotorer til at fuldføre energiomdannelse.Disse stoffer bruger normalt reversible faseovergange (såsom gas-væske faseovergange) for at øge effekten.

15. Køleolie

Kølemaskineolies funktion er hovedsageligt at smøre, forsegle, afkøle og filtrere.I flercylindrede kompressorer kan smøreolie også bruges til at styre aflæsningsmekanismen.


Indlægstid: 15. november 2021